6 Eylül 2009 Pazar

Brezilya yin(ama)e busefer Maradonayi ezdi



Kimilerine göre Pele´dir yesil sahalarin yildizi ,kimilerine göre Maradona.Bir netlik kazanmamisdir bu tatli yaris, 2000de FIFAnin yaptigi bir ankete göre ben en iyisiyim diyerek halk beni secdi nidalari atmayi hak etmisdi Maradona ve akabininde söyle demisdir: Pele 3 kez dünya kupasini almis olabilir fakat ben 10 yil Avrupada top oynadim O Güney Amerikanin yildizidir ben ise her iki kitanin yildiziyim demeye getirmisdirki bencede sonuna kadar haklidir bu konuda.Bu tatli rekabetin akibetini belirler demiyorum fakat bir g.amerika futbolcusunun basarisini avrupadada sürdürmesi pekde yabana atilacak cinsden degildir bu iki futbolcuyu karsilastirmak pekde bir meziyet degil bana göre o yüzden.Herneyse konumuz Maradona -Pele degil pekde sündürmeden konuya daliveriyorum.
Demin bahsini ettigmiz tarihdeki o yildiz Maradonaydi simdi ise size beceriksiz Maradonayi tanitacagim,Maradona bir kez daha inanmama sebep olmusdur yildiz bir futbolcunun ayni zamanda iyi bir antrenör olmadigina keza bizim ülkemizdeyorumcu olmalari bile tam bir facia yakin tarihde astronomik paralara Hakan Sükür - Sergen Yalcin - Hakan Ünsal - ben bir Hasan Sas gördümki gecenlerde TV de artik pes ettim adeta ve bunlar gibi niceleri tabikide bizim ülkemizde kazanilan az bir ün akla gelmeyecek paralar ettigi icin peynir ekmek gibi satiyor. Konumuza döncek olursak yildizdan iyi bir antrenör olmadigi gibi aksine futbol kariyerinde basariyi pek yakalayamamis isimlerde antrenörlük kariyerlerinde basaridan basariya gecis yapmislardir bkz. topcuyken birinci lig görmemis c.Duam ve e.Yanal ne ekmek yediler bu kapidan.

Fakat dedigim gibi ben inanmiyorum artik iyi bir futbolcunun ayni zamanda iyi bir antrenör olabilecegine bunun örnekleri benim tezimi dogrulamama yetecek kadar cok isterseniz bir kacini hemen sayalim; nefretimin futboluna sevgimden ötürü olan g.Hağiden baslamak istiyorum .Hagi kariyerini basarili bir sekilde birakdikdan sonra ülkesinin futbolunu tekrar kalkindirmak adina milli takimin basina gecmistir fakat sahanin icinde düsündüklerini yapmayi beceren usta sahanin kenarinda düsündüklerini yaptirmayi becerememisdir ve milli takimin tarihinde en kötü günlerini gecirmesine ve 2002Dünyevi kupasina gidememesine sebep olmusdur ve bu sürec 6 ay icinde vuku bulmusdur.
Ardindan Imparator olarak bursaspora gelmisdir gelmesine gelmisdirde bursayi düsme hattina götüren imparator sessiz sedasiz gidip kurtarici olarak GS´ye gelmisdir ve nerdeyse bütün sempatisini kaybetmeye yüz tutmusdur zamanin en kaliteli yabanci futbolcusu(sihirbazi),2001de baslayan serüvenini talihsizlik ve tesadüflere baglamayi becerebilsem bile 2006 timisoara 2007 steau bukresdeki basarisizliklari tokat olur yanilgimi yüzüme vurur.

Bir diger isim ise fenerbahcenin firtinasi ridvandir, 99 senesinde fenerbahce yönetimi icin umudun diger bir adidir ridvan, evet fenerbahce yönetimi tarafindan büyük ümitlerle getirilen ridvana yönetim 5 hafta sabredebilmisdir.Sonra w.Lorant geldi yaninda oguzla lorant dendimi aklima f.Terim icin söylenen : "istersen tesbih salla sallamayi bilmesende" tezahürati geliyor, Lorant komik futbol bilgisi kadar tesbih sallamasinida terime inatla kopya karisimi bir sekilde sürdürerek basarisizligi getirmisdi oguzda firsatdan istifade ederekden koltuga gömülmüsdür fakat okadar arzulu istenen koltuk basa bela olmusdur ve onunda ipinin kisa sürede cekilmesine sebep olmusdur.Türkiye disindada gayet benzer örnekler mevcuttur: Platini futbolu birakir birakmaz fransa milli takiminin kabusu olmamismidir, Ingilterede kevin keegan veya ben bir klinsman mansetleri bilirim klinsman istifa etti diye veya ayni mansetlerii hollanda gazeteleri futbol okulu ajaxin DNA´sini bozdugunda Van Basten icin atmislardi , GS´nin cicegi burnunda f.riqardi keza benzer son bulmusdur bir cok takimda ve bunlar gibi nice örnekler ve suan bile bu örneklere dahil olabilecek yildizlar.Ben bunlara karizmayi harcayanlar diyorum kisaca.

Bukadar örnek tesadüf veya zaten bunlar yildiz topcu degildi diyebilirsiniz(nasil denebilirse onuda bilmiyorum ama ^^) ama ortada kabak gibi bir örnek varki yine benim tezimi en baba sekilde KANUN yapiyor onun ismide MARADONA evet efsane efsaneligini sürdürmek istiyorsa varsin beni dinlesin biran önce arjantinimi biraksin yoksa önce kendini sonra takimi kepaze etmeye devam edecektir.Ben sanmiyorum j.roman.Riquelmeyi küstürmek ve yerine ortegayi getirmek vizyon isi olsun, teknik bilgi olsun.Gel beni dinle karizmayi harcama bea MARADONA...

3 yorum:

  1. söze bana cambiasso forması borcunu hatırlatarak başlıyorum :)

    Doğru diyorsun Maradonadan nefret eden ben ondan Arjantinimin başına gelince daha da soğudum.Datolo kim ya - her ne kadar güzel gol atsada- o takımın oyuncusu değill..insaff koskoca Arjantin de adam mı kalmadı..Oyunculuğundan başka bi şeyi güzel olmayan Maradona - bi de Kun Aguero ile ewli olan kızı güzel :) - bu takımı Afrikaya götüremezse vay haline..bu takım gidemezse o zaman zat-ı muhteremin fubolculuk kariyeri de gölgeye düşecek..

    hem futbolculuğu hem t.d ii olan bi frank rijkaard geldi aklıma..ha bi de biraz bizim Zico.. :)

    ama dediğine katılıyorum - rıdvan örneğine katılmasamda- genelde iyi futbolcudan iyi antrenör olmaz...özelliklede aklıma José Mourinho, Sir Alexander Ferguson , Arsene Wenger geldikten sonra...

    Velhasılı yazık oluyor benim Argentinama...

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle blogun hayırlı olsun Ozhi. Heralde PALA desem kim olduğumu anlamana yeterince yardımcı olmuş olurum :)

    Bugün bi gazetede bu konuyla ilgili arjantin medyasında atılan başlığı vermişlerdi ve ilgimi çekti. Atılan başlık "İŞİMİZ TANRININ ELİNE KALDI".

    Benim bu konuda kişisel yorumum ise 2002 yılındaki BREZİLYA milli takımını hatırlatmak olucak. Hatırlarsan o dönemdede brezilyanın Dünya kupasına katılması tehlikeye girmişti. Mevcut antrenör Emerson Leao'nun görevine son verip Luis Felipe Scolari göreve getirildi ve elemelerden bile zor çıkan Brezilya tüm maçlarını kazanarak dünya kupasına ulaşmıştı. Kimbilir belki Arjantinde Maradonanın yerine getirebileceği bir kurtarıcıyla aynı başarıyı tekrar edebilir. Tabi önce o koltuğu Maradonadan almaya cesaret etmek lazım :)

    YanıtlaSil
  3. Kardes seni gördügüme sevindim renk kattin takibati sürdür ins en kisa zamanda görüsmek ümidi ile...!

    YanıtlaSil